Om Fritidsklubben | Välkommen till Föreningen Trädet

Om Fritidsklubben

Välkommen till Föreningen Trädets fritidsklubb!

Sedan 1 februari 2012 erbjuder Föreningen Trädet fritidsklubb i Brickebacken för barn  som går i årskurs 4, 5 och 6. Verksamheten är öppen för alla barn i åldersgruppen, oavsett vilken skola man går på och drivs via avtal med Örebro kommun.
Fritidsklubb är en öppen verksamhet eftermiddagstid efter skoldagens slut. Föräldrar och barn väljer själva vilka dagar, tider och i vilka aktiviteter barnen deltar.
Fritidsklubbens ordinarie öppettider är måndag-fredag kl. 13.45-16.30.

Verksamheten

På fritidsklubben erbjuds barnen olika aktiviteter som spel, pyssel och skapande, pingis, sport, gruppverksamhet, utflykter, läxläsning mm.
Vi arbetar med barnens delaktighet och inflytande och vill ge dem möjlighet att påverka innehållet i verksamheten så långt som möjligt. Varje dag serveras ett enkelt mellanmål.

Lokaler

Fritidsklubben håller till i Föreningen Trädets lokaler i Brickebackens centrumanläggning. Ett par gånger i veckan använder vi idrottshallen och ibland gör vi små utflykter.
I fritidsklubbslokalerna är det skofritt, så vi vill att alla barn har med sig inneskor.

Anmälan

Vid första anmälan till fritidsklubben vill vi att en vårdnadshavare följer med barnet. Detta för att vi gärna har en nära kontakt med alla föräldrar och då vi även får möjlighet att visa runt i våra lokaler, presentera personal samt svara på eventuella frågor. Anmälan sker på Trädets reception.

Avgift

Kostnaden för att delta i fritidsklubben är 150 kr/läsår. Då ingår ett enkelt mellanmål varje dag barnet deltar i verksamheten, samt medlemsavgift i Föreningen Trädet. Avgiften betalas vid anmälan till Fritidsklubben.

Viktigt att veta!

Fritidsklubb är en öppen och helt frivillig verksamhet. Detta innebär vissa skillnader jämfört med exempelvis en inskriven skolbarnomsorg. I fritidsklubbens verksamhet deltar barnen då de vill. Fritidsklubben kan vid enstaka tillfällen, som personalutbildning eller liknande, hålla stängt.
Vi vill att barnen hälsar och talar om att de har kommit och säger hej då när de går, men inget ”närvaroschema” behöver lämnas in.

Föreningen Trädet

Föreningen Trädet är en kooperativ kultur- och fritidsförening som bedriver verksamhet i Brickebacken. Vi vänder oss till alla som vill vara aktiva i vårt närområde.
Föreningen har idag över 500 medlemmar i alla åldrar, även föreningar, organisationer, kommunala verksamheter m fl finns med som medlemmar.
Vårt syfte är att erbjuda bra kultur- och fritidsverksamhet för alla, där medlemmarna också är med och tar ansvar för verksamheten på olika sätt. Vi har tillgång till lokaler där man kan ha olika slags gruppverksamhet.
En viktig mötesplats och hjärtat i Trädets verksamhet är Café Brickan, som i stor utsträckning drivs ideellt av medlemmarna. Vi samverkar också brett med områdets olika aktörer, kommunala, föreningar, bostadsföretag etc.